Slutet för det Svenska spelmonopolet?

Svenska spel

Vi behöver inte gå tillbaks speciellt många år för att se vad som händer med de Svenska monopolen. Det ena efter det andra privatiseras och man kan tydligt se en utveckling där Svenska staten släpper den ena branschen efter den andra. Senast släpptes Apotekverksamheter löst och över en natt exploderade braschen. Idag finns det tusentals apotek och olika varumärken runt om i landet. Detta har gjort att det nu finns fler apotek på varje ort och att tillgängligheten är mycket högre.

När släpps spelmonopolet

En stor fråga som verkar bli aktuell är det Svenska spelmonopolet som Svenska Spel och ATG har. Redan idag så marknadsför sig många utländska spelbolag i Sverige men inget får ha säte i landet. Marknadsföringsreglerna för spel i Sverige övertrampas dagligen och mycket pga av att EU’s regler kör över de Svenska reglerna. Detta medför att monopolet blir smått meningslöst och en anledning att släppa det framöver. Läs om Svenska Spel och andra spelbolag som försöker konkurrera i Sverige trots monopolet.

Vad innebär detta?

Om spelmonopolet skulle hävas och det fri konkurrens med Svenska Spel och ATG skulle råda, så är det förmodligen en rad förändringar som skulle göras. För det första så kan alla spelbolag räkna med en ganska saftig beskattning och det kan e.v spelare och få räkna med. Vi ska inte inbilla oss att Svenska staten släpper spelbolagen lös och låter dem härja fritt i landet. Det kommer garanterat att krävas både det ena och det andra av spelbolagen som på sikt missgynnar oss som spelare.

Svenska Spel VS utländska spelbolag

Vi som spelar på sport och betting känner till Svenska Spel och deras populära spel, t.ex Stryktipset, Måltipset, Oddset och mycket mer. Samma spel går att spela hos utländska spelbolag som Unibet, Betsson, Bet365 med flera. En stor skillnad är att Svenska Spel försöker begränsa spelandet för oss Svenskar medan övriga spelbolag gör allt för att locka oss med bonusar, gratis spel, riskfria spel osv. Sverige har alltid varit ett land som ”daltat” med sitt folk och velat ha full kontroll över alla. Detta är en sak som garanterat blir annorlunda om spelmonopolet släpps.

admin