Facebook. Bra, Dåligt?

Idag äger nästan alla ungdomar, många medelålders och några i den äldre generationen ett eget Facebook konto. Folk är som klistrade framför sin dator, mobil eller surfplatta inne på Facebooks applikation. Facebook ersätter nästan vissa människors sociala liv.facebook-257829_640

Bra

Det som kan vara positivt med Facebook kan ju vara att men kan vara uppkopplad hela tiden. Vara uppdaterad om vad som händer runt omkring sig själv sin familj och sina vänner.

Det är ju positivt att alltid kunna vara kontaktbar på Facebook. Eftersom i vissa fall kanske man inte har numret till den man söker men har den som vän på Facebook. Då är det lätt att skicka iväg ett meddelande och fråga om numret eller bara rent av prata/chatta direkt via Facebook.

Även om du inte har personen du söker som vän på Facebook kan du söka på namnet och hitta personen enkelt. En bra sak med Facebook är också att man kan skapa olika evenemang. Om du ska ha kalas för dig själv, dina barn eller någon annan så skapar du bara ett evenemang.

Eller om du bara ska ha en kräftskiva med vänner eller bara en riktig stor fest kan du skapa ett evenemang och bjuda in dina vänner. Du kan även skapa grupper och dela intresse med andra personer som har samma åsikter och liknande inom samma intresseområde.

Dåligt

Det som kan vara dåligt med att man hela tiden ska vara uppkopplad på Facebook. Är ju att man lite går miste om det vanliga sociala livet. Man glömmer bort hur man ska uttrycka sig mot andra människor och hur man ska agera.

Man har bättre koll på hur man skriver ett meddelande. Än hur man ska föra en konversation med en annan människa. Det gör ju att fler människor gömmer sig och håller sig gömda bakom en skärm.

En sak som också kan vara negativ är att vem som helst kan skapa ett konto. Man kan göra ett så kallat ”fake konto” där man går in i en roll och låtsas att man är någon annan. Många människor har blivit lurade på både det ena och det andra.

Tyvärr så blir det situationer där äldre människor tar kontakten med yngre och lurar dem till saker som dom egentligen inte vill. Men det finns även dom som luras åt andra hållet och säger att dom är äldre än vad dom är. på det viset kan dom sätta sig i dumma situationer.

admin